ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

ΠΡΟΤΥΠΟ  ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Κίνηση
Χαρούμενη, ζωηρή, σπινθηρίζοντας, καλπασμός ενεργητικός τρέχοντας με γρήγορη διαδοχή περισυλλεγμένης κίνησης. Κατά την απομάκρυνση ο καλπασμός πρέπει να είναι επιμήκης σε πλήρη επιφυλακή (παραμένει όμως πάντοτε συμμαζεμένος χωρίς να εκτινάσσονται μπροστινά ή πίσω σκέλη στον αέρα δηλαδή να μην Σεττερίζει).

Κράτημα  κεφαλής
Το κεφάλι πρέπει να είναι ψηλά, χωρίς να υπάρχει υπερβολή από την πάνω γραμμή της πλάτης. Η γραμμή του ρύνχους μέχρι το κρανίο που είναι τα μάτια πρέπει να έχει μία ελαφριά κλίση προς τα πάνω. Το κεφάλι πάντα σε συνεχή κίνηση δείχνοντας  μία ασφάλεια, ευλυγισία με σταθερή επίμονη οσφρητική ικανότητα στην αναζήτηση του θηράματος.
Σε δύσκολες περιπτώσεις σύντομες αναζητήσεις στο έδαφος επιτρέπονται.

Έρευνα
Οφείλει να είναι έξυπνη μεθοδική χωρίς να είναι μηχανική, δείχνοντας συνεχώς ένα κυνηγετικό σκύλο, προσαρμοσμένη στην φύση και στην ιδιομορφία του τερρέν με τρόπο που να βρίσκετε σε συνεχή επαφή με τον κυναγωγό του.

Φέρμα
Κατά τη λήψη (εντοπισμό) της αναθυμίασης μετά από ένα γρήγορο έλεγχο ο σκύλος οφείλει να ανέβει με πολύ πρωτοβουλία και σιγουριά για να μπλοκάρει το θήραμα. Η φέρμα πρέπει να είναι σε όρθια στάση ακόμη και όταν περιέχει στοιχεία ξαφνιάσματος. Κάποιες φορές που έχουμε μία φέρμα έκπληξης μια άλλη στάση μπορεί να γίνει ανεκτή υπό τον όρο ότι το ρύνχος θα είναι πολύ ψηλά προς την κατεύθυνση του θηράματος δείχνοντας ότι έχει τον απόλυτο έλεγχο του θηράματος.
Η ξαπλωτή φέρμα δεν επιτρέπει την απονομή του CACT έστω και εάν η αξία της διαδρομής του σκύλου είναι πολύ μεγάλη.

Ποντάρισμα
Με εντολή του κυναγωγού, οφείλει να είναι αυθόρμητο αποδεικνύοντας ότι είναι αποφασιστικά μια προσεκτική ενέργεια  για να διατηρήσει την επαφή με το θήραμα μέχρι το ξεπέταγμα του.
Άρνηση πονταρίσματος  είναι πολύ σοβαρό λάθος (εκτός από την περίπτωση που ο σκύλος βρίσκεται πάρα πολύ κοντά στα πουλιά).

Επαναφορά
Ξηρά και νερό : πρέπει να γίνει με εντολή, με αυθορμητισμό, με χαρά και γρηγοράδα.Μετάφραση από το πρότυπο εργασίας
όπως δημοσιεύεται από τον
Κυνολογικό Όμιλο Γαλλίας.©2024 Epagneul Breton de Chypre. All Rights Reserved. Developed by OnlineTraders.eu

Search