Αποφάσεις Επιτροπής Ηπειρωτικών Φυλών στην Οσούνα

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 
Αποφάσεις Επιτροπής Ηπειρωτικών Φυλών στην Οσούνα, Ισπανίας στις 18/02/09.


Αγαπητοί φίλοι,


Θα ήθελα να σας ενημερώσω για το περιεχόμενο της συνάντησης των αντιπροσώπων των χωρών – μελών της Επιτροπής Ηπειρωτικών Φυλών που φέτος έλαβε χώραν στην Οσούνα της Ισπανίας στις 18/02/09.

1.   Η Επιτροπή συμφώνησε στην τροποποίηση των κανονισμών σχετικά με την αποδοχή συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ηπειρωτικών Φυλών και χωρών εκτός της Ευρώπης χωρίς όμως να αλλάξει η ονομασία του κυπέλλου της διοργάνωσης δηλαδή να παραμείνει “SPRING EUROPEAN CUP FOR CONTINENTAL POINTERS”. Φέτος κατ΄εξαίρεση έγινε δεχτή πριν την τροποποίηση των κανονισμών η συμμετοχή της Αμερικής με 2 επανιέλ μπρετόν.

2.   Η Επιτροπή παρατήρησε ότι στα C.A.C.I.T. που διοργανώθηκαν ο αριθμός των σκυλιών που έλαβαν μέρος ανήλθε στα 300 περίπου, αριθμός ο οποίος θεωρείται αυξημένος σε σχέση με προηγούμενες χρονιές.

3.   Το 2010 το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ηπειρωτικών Φυλών θα διεξαχθεί περί τα τέλη Μαρτίου στην Γαλλία. Οι κριτές που θα κρίνουν το Πρωτάθλημα θα προέρχονται από Ισπανία, Γαλλία και Κροατία.

4.   Το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ηπειρωτικών Φυλών θα διεξαχθεί το 2011 στην Ολλανδία, το 2012 στην Κροατία και το 2013 στην Σερβία.

5.   Συζητήθηκε έντονα κατόπιν προτάσεως του εκπροσώπου της Ιταλίας κ. G. Passini το αν θα πρέπει να μετρά κανονικά στους αγώνες ο πόντος σε λαγό, χωρίς όμως το σκυλί να μπορεί να βαθμολογηθεί περισσότερο από πρώτος εξαίρετος, δηλαδή σε καμία περίπτωση να μην παίρνει C.A.C.T.. Η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από την Επιτροπή.

6.   Συζητήθηκε η καθυστέρηση από την F.C.I. στο να στέλνει τους τίτλους που απονέμονται στα σκυλιά. Δόθηκαν διαβεβαιώσεις από τον κ. Ντε Κλέρκ προς τον κ. Α. Φερναντέζ ότι οι διαδικασίες θα επιταχυνθούν στο άμεσο μέλλον.

Τελειώνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Πρόεδρο του Κυνολογικού Ομίλου Κύπρου κ. Ηρόδοτο Νεοφύτου για την προθυμία και συγκατάθεσή του στο να αντιπροσωπεύσω τον Κ.Ο.Κ. σε μιά τόσο σημαντική συνεδρίαση της Επιτροπής Ηπειρωτικών Φυλών της F.C.I. καθότι όπως είναι καλά γνωστό η εν λόγω Επιτροπή λαμβάνει πολύ σημαντικές αποφάσεις, αν όχι όλες, που αφορούν τις ηπειρωτικές φυλές και η παρουσία μας κάθε χρόνο είναι περισσότερο από απαραίτητη.


Πέτρος Α. Μιχαήλ
Πρόεδρος Ο.Ε.Μ.Κ.

©2024 Epagneul Breton de Chypre. All Rights Reserved. Developed by OnlineTraders.eu

Search